Най-сладко е споделеното щастие
Щастието, споделено с любимите хора, ни сближава и укрепва връзките помежду ни.
Да запазим тези моменти в сърцата си. Да се потопим в удоволствието и топлотата, които внасят в живота ни.
Изпрати поздрав
на любим човек
Потопи се в шоколадовата история
на Suchard
1825 г.
Филип Сушард отваря своя малък магазин
за шоколадови изделия в Ньошател, Швейцария.
Отваря фабрика само с двама служители в Сериерес.
Филип Сушард
Открива магията на шоколада на 12-годишна възраст, когато пътува до Ньошател, за да купи шоколад като лекарство за болната си майка. По това време за 500 г се заплаща колкото 3-дневна надница.
1842 г.
Фабриката на Сушард с благодатното си разположение в Ньошател, швейцарски кантон и същевременно част от Прусия, получава поръчки за шоколад от кралския двор в Берлин. По този начин Сушард си осигурява постоянна работа и бизнесът му просперира.
Признание
Сушард печели златни медали за своите шоколадови изкушения на панаирите през 1851 г. в Париж и през 1855 г. в Лондон.
1880 г.
До 1880 г. Сушард произвежда почти половината от шоколада в Швейцария и дава работа на 50% от служителите в шоколадовата индустрия в страната. През тази година става и първият швейцарски производител, който открива фабрика извън страната – в град Льорах, Германия.
Експанзия
Зетят на Сушард, Карл Рус, застава начело на компанията през 1888 г. и я повежда към нови пазари. Отваря фабрики в Австрия и Белгия.
1931 г.
По време на Първата световна война шоколадовата индустрия изпада в много тежка криза. Сушард успява да задържи позициите си в брашна, като навлиза в бизнеса с бонбони.